Endeleg på vei

juli 12, 2007 at 6:11 am 1 kommentar

Ca eit døgn forsinka i forhold til det vi hadde planlagt, kunne vi endeleg passere grensa inn til Russland.  Det er ein omstendeleg affære, og det var godt at Bodil hadde gjort det nokre gongar før og kunne geleide oss gjennom prosessen og forhindre feiltrinn som kunne kosta tid og irritasjon, ikkje minst hos grensevaktene.  Heile prosessen tok om lag ein times tid, og då var der kun ein bil føre oss då vi kom til bommen.  Bilen måtte tømmast for all bagasje, som så måtte inn og sendast gjennom røntgen.  Skjema måtte fyllast ut, og dei var berre på russisk, men der hang eit utfylt eksempel med engelsk tekst som ein kunne studere.  For Bodil var det ekstra mykje å fylle ut i forhold til bil og forsikring, – 16 plassar å skrive under alt i alt, – så det var det som tok meste tida.  Når det var gjort, gjekk vaktene gjennom bilen, og så kunne vi lesse inn att alle kollia, som måtte stemme med det antalet som var oppgitt.  Så var det ”oppteljing” av personar før vi køyrde gjennom tredje og siste bommen.  Alle pass og skjema måtte vi så ha liggande klar, for der var fleire kontrollpostar vidare innover.

Det vi køyrde inni no blir kalla den stengde sona, og både russarar og andre må ha tillatelse for å opphalde seg der.   På eine sida av vegen – og stundom på begge, – var der piggtrådgjerde med sporsand, – det er nok ein god del ”hemmelighetar” bak desse gjerda. Vi var ikkje heilt komfortable med å fotografere, så Eldrid holdt kamera skjult under dashbordet, løfta det opp av og til og knipsa gjennom ruta i fart når der var noko interessant, og når der ikkje var andre bilar i nærleiken.  Å stoppe og gå ut av bilen var ikkje snakk om langs vegen her.

Vi var litt usikre på om vi skulle køyre inn i Nikel, som er den første byen vi kjem til, sidan der hadde vore eit stort utslepp berre eit par dagar tidlegare.  Mens vi nærma oss, testa vi fleire gonger gjennom vindauget om lufta kjendest god ut å puste i, og vi fann at det var brukande forhold, sidan vinden bles røyken vekk frå innkøyrselen til byen.  Dermed vart det stopp med lunsj på restaurant i Nikel.

 Nikkel

kafe i Nikkel

på kafe i Nikkel

Tone likar seg godt på kafe i Nikel trass i nikkelallergi.

salat mimosa

Salat Mimosa

Reklame

Entry filed under: Uncategorized.

Morgon i Bugøynes Murmansk

Éin kommentar Add your own

 • 1. Frøydis Murberg Enochsen  |  juli 12, 2007 ved 6:32 am

  Ja, dere er tøffe – tenk, på biltur i Nordvest-Russland. Det er definitivt annerledes. Og grensepasseringa gikk jo «smidig» høres det ut som. Og så har dere truffet på «lokalbefolkninga» da dere var på Bugøynes. Så ut som de reinene tok alt helt rolig – men så har de vel tilnærma paradisiske forhold.

  Apropos Russland: Igår var vi på en fantastisk konsert i kirka med sopranen Anontonia Pachenko akkompagnert av Elena og Elena, hhv Fredriksen og Brovold. Kirka var nesten full og vi satt der med frysninger etterhvert som Antonina fremførte den ene operaperlen etter den andre.

  Gleder meg til neste rapport fra dere.

  Hilsen Frøydis

  Svar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Kalender

juli 2007
M T O T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggarar likar dette: